Gjennom århundrer har de fantastiske nordnorske lammene vært gjenstand for noen av våre mest tradisjonsrike matretter og mattradisjoner.
Kombinasjonen av god avl, næringsrikt beite og lammenes muskelbruk i de bratte nordnorske fjellsidene, fører til en unik marmorering av fettet inn i lammekjøttet og gir det god kjøttfylde, unik mørhet og en særegen aroma.
Lam har gjennom mange år vært et viktig satsingsområde for oss hos Kuraas. Disse fantastiske råvarene har sammen med stort fokus på foredling og et nært og godt samarbeid med nordnorske bønder gjort lammeproduktene fra Kuraas ettertraktet langt utenfor landsdelen.
Nå står nok en høst står for døren og nok en gang går fabrikken på høygir med høy aktivitet i alle våre avdelinger, mye takket være alle lammene.
I år skal flere lam enn noensinne gjennom fabrikken. Flere nye produkter, mange nye kunder både i dagligvaresektoren og i hotell- og restaurantbransjen og ikke minst oppstart av egen spekelinje i Narvik, gjør at vi aldri før har hatt større behov for lam hos Kuraas.
I tillegg har vi også gjort avtaler om levering av stykkningsdeler til andre kjøttprodusenter i nord.
Til tross for hektiske dager, gleder vi oss stort over at lammesesongen atter en gang er her – det håper vi du også gjør.