Gå til hovedinnhold Gå til søk

Om oss

Eventyret startet allerede i 1926. Da åpnet Ole Kuraas sin første slakterforretning nederst i Dronningens gate.

Dyrevelferd

I Kuraas har vi jobbet med lidenskap for kjøtt siden 1926. Vi tror dyrevelferd er avgjørende for at kvaliteten er på det premium-nivået vi ønsker.

Kuraas er en kjøtt-produsent og vi slakter ikke dyr på vår fabrikk. Vi får kjøttet rett fra slakteriet, før vi videreforedler dette til produktene du får kjøpt i butikken. Det aller meste av kjøtt som leveres oss, produseres av nordnorske bønder. Vi stiller krav om at alt kjøtt som leveres til oss oppfyller såkalt KSL-standard. Kravene til dyrevelferd i Norge er blant Europas strengeste.

Det har vært flere tilfeller hvor vi har ekskludert bønder fra å levere til Kuraas, fordi man ikke har klart å oppfylle kravene.

Vi er også mye ute på besøk hos bønder. I likhet med hos oss på Kuraas, møter vi nordnorske kolleger som deler det lidenskapelige forholdet vi har til kjøttproduksjon. Med våre naturgitte forhold og den sterke tilhørigheten bøndene har til sine hjemplasser, kjenner vi oss trygge på at dyrevelferden tas skikkelig på alvor.

Bærekraft

Nesten alt kjøttet vårt leveres til oss fra nordnorske bønder. Vårt desidert største marked er Nord-Norge. Det betyr kortreist mat, hvor avtrykket fra transport blir svært lavt.

I vår fabrikk har vi et konstant fokus på å redusere vårt energiforbruk. Hvert eneste år klarer vi å finne metoder som gjør at vi bruker mindre energi. Gjennom senkede utgifter er dette en evig vinn-vinn-situasjon for oss.

Vi har også gjort flere grep innen emballasje. Vi har fjernet all sort mikro-plast – fordi denne har vist seg umulig å sortere. Vi har gått gjennom alle våre produkter og redusert all plastbruk som er mulig. Både når det gjelder tykkelse på plast, men vi har også erstattet plast med papp der det har vært mulig.

Vi er også helt sikre på at nordmenn kommer til å spise kjøtt i fremtiden. Og vi mener at det nordnorske kjøttet, vi produserer og i hovedsak selger i landsdelen, er en del av en bærekraftig fremtid. Vi er helt på linje med norsk landbruk, som mener at norsk, kortreist kjøttproduksjon er en del av løsningen, ikke problemet.

For oss handler bærekraft også om å sørge for at vår aller grønneste landsdel, også i fremtiden skal være bærekraftig. Vi bidrar med kortreist matproduksjon, arbeidsplasser i distriktene og bevaring av kulturlandskap.

Vi er også hele tiden på jakt etter nye og innovative løsninger som senker vårt klima-avtrykk. Har du tips eller innspill er vi veldig interessert i å ta kontakt med deg om dette.

Kuraas er selvsagt også sertifisert som miljøfyrtårn-bedrift.

Ofte stilte spørsmål:

 • – Ja. Ca 90 % av kjøttet vi benytter er norsk. Av dette er det meste av kjøttet fra nordnorske dyr som er født, oppvokst og slaktet i Nord-Norge. Primært kommer disse dyrene fra Ofoten, Lofoten og Vesterålen. I tillegg får vi en del fra Midt-Troms, Salten og Helgeland. Dyrene er da slaktet hos Horns Slakteri (Leknes), Nortura Bjerka (nærme Mo i Rana) og Nortura Målselv. Vi spiller på lag med den nordnorske bonden.

 • – Ja. Vi har engros-utsalg fra vår fabrikk på Fagernes i Narvik. Her kan du handle i hele kartonger av vårt sortiment som vi produserer til dagligvarebutikkene og til hotel og restaurant markedet.

  Ønsker du å kjøpe hele slakt, ferdig partert slik du foretrekker, gjør vi også det. Skal du arrangere et større selskap, bryllup, barndåp eller lignende kan vi bistå med forslag og mengde beregning.

  Vi ønsker helst at du bestiller på forhånd, slik at varene dine står klart i ekspedisjon når du skal hente. Kontakt oss på epost ordre@kuraas.no eller 769 69 620 og trykk 1.

  Du kan også innimellom finner varene våre til gode priser i appen To Good To Go.

 • Ja. Når du henter varene i engros utsalget, kan du betale med kort. Vi har ikke vipps.

 • – Nei, vi kan dessverre ikke det. Våre varer er primært kjøl- og frysevarer og må sendes med thermo-transport. Disse leverer kun til registrerte firmaadresser som har muligheten til å ta imot tempererte varer. Privatpersoner må hente varene sine selv på vår fabrikk som ligger i Fagernessletta 10, 8514 Narvik.

 • Vi skulle ønske svaret var alle butikker i hele Norge. Det er også mulig å få tak i Kuraas-produkter i de fleste store byer i Norge. Men det er nesten umulig å lage en oversikt over hvilke butikker vi leverer til.

  Er det et helt spesielt produkt du ønsker deg – kan du ta kontakt med oss på Kuraas, så kan vi forsøke å hjelpe deg å finne ut hvor nærmeste butikk ligger. Mange har et sterkt forhold til våre produkter og vi strekker oss selvsagt langt for at du skal få tak i produktene våre.

  Størst sjans for å finne Kuraas-produkter er i dagligvare-butikker fra Nordre Vestland, Trøndelag og i Nord-Norge.

  Er det noe du savner i «din» butikk kan du spørre ferskvare-ansvarlig om de kan ta inn ønsket Kuraas produkt, så kan de kanskje det.

  For Horeca-markedet leverer vi via mange små og store grossister i hele landet. I tillegg er det mulig å bestille via vår netthandel.