Gå til hovedinnhold Gå til søk

Første pølsemaker i 5. generasjon

I slutten av april besto Jonathan Kuraas sin fagprøve i pølsemakerfaget.

Foto: Michael Ulriksen

Med det er førstemann i 5. generasjon faglært.

Han utførte sine første enkle arbeidsstykker på Kuraas-fabrikken allerede som 11-åring. Da ha ble 13, ble han ansatt som deltidsarbeider med faste oppgaver knyttet til kassevask, pakking og produksjon.

Selv om han på mange måter har fått dette inn med morsmelka, har det ikke vært en selvfølge at Jonathan skulle inn i familiebedriften.

– I tidlige ungdomsår var jeg veldig usikker, men oppgaven og muligheten har på mange måter vokst på meg. Nå er jeg både stolt og takknemlig for at jeg får være med å videreføre familiearven, sier den ferske pølsemakeren.

Pappa og markedssjef Kenneth Kuraas er også glad for at neste generasjon nå er full drift.

– For oss er det godt å se at noen av etterkommerne har lyst å bli med på den videre reisen. De representerer fremtiden, og vi er glade for at de, i likhet med sine forgjengere, utdanner seg i faget. En grunnleggende og god forståelse av faget vårt har alltid vært bærebjelken i bedriftens ledelse, forteller han.

Etter 3 års læretid i produksjonen tilbringer Jonathan nå det meste av dagen i salgsavdelingen.

– For meg er Kuraas mer enn jobb, og i dag er jeg stolt av valget jeg har tatt. Kuraas skal fortsette å begeistre og jeg er takknemlig over at jeg skal få være med på det, avslutter han.