Gå til hovedinnhold Gå til søk

Julelunsj og julesang for de eldre på Furumoen

Mandag denne uken ble det for sjette gang arrangert julelunsj for beboere og ansatte på Furumoen Sykehjem. I år som tidligere var det Ofoten Rør, Kuraas og Fotograf Michael Ulriksen som sto for innkjøp, tilberedelse og serveringen av både julemat og kaffekos.

– En tjeneste vi gjør med største glede, sier Tor Arne Pedersen hos Ofoten Rør.

Bildetekst: Tor Arne Pedersen fikk et trivelig gjensyn av en eldre kjenning ved en av bordene.

– Det er blitt en like trivelig førjulstradisjon for oss som for beboerne her, kommenterer Kenneth Kuraas mellom anretningen av nye julelunsj-tallerkener.

Han forteller at etternavnet hans gjør det enkelt å komme i prat med de eldre.

– Mange av de eldre her oppe kjenner til både familiebedriften og noen fra de tidligere Kuraas-generasjonene. Jeg har hvert år trivelige mimresamtaler med mennesker som kan fortelle om sitt forhold til Kuraas og våre produkter, forteller Kenneth.

Bildetekst: Elin er en allsidig dame som holder i alle «trådene» samtidig som hun leder sangen og spiller piano.

Livsgledeansvarlig Elin Ulriksen forteller at hele sykehjemmet setter stor pris på dette initiativet fra de tre bedriftene.

– Vi gleder oss alltid til denne lunsjen og samtaler om arrangementet i forkant og koser oss med minnene i etterkant. Det er helt tydelig at de eldre blir ekstra høytidsstemt når det pyntes og stelles litt ekstra for dem i førjulstiden, beskriver hun.

En eldre dame som har langtidsplass, og som var med på denne lunsjen for første gang var full av begeistring for arrangementet.

Bildetekst: Brukerne av dagsenteret sitter samlet med eget bord. Det er en trivelig stemning rundt bordet.

– Det her kan jeg leve lenge på, kommenterte hun etter å både ha spist julemat og sunget gode gamle julesanger sammen med de ansatte og resten av beboerne.

Bildetekst: Når nærmere 200 tallerkener skal legges opp har alle hver sine oppgaver. Da går det unna!

– Det var flere kommentarer om hvor god maten var, og hvor mørt kjøttet var.

Som livsgledeansvarlig kjenner jeg mange av pasientene godt, og ser hvilken glede dette arrangementet gir dem. Interessen og minnene blir vekket hos dem. Guttene som serverer er flinke til å prate med de eldre og det blir alltid mye fin mimring og god stemning med latter og smil.

Bildetekst: Med 6 års erfaring, vet vi hva som fungerer best. Godt styrt av prosjektleder Ståle Pedersen i midten. Tor Arne Pedersen til høyre og Kenneth Kuraas til venstre.

Tror nok også det gir dem en følelse av å være en del av samfunnet, som de jo også er, oppsummerer Elin og legger til at de pårørende lovpriser tiltaket og initiativet fra de tre bedriftene.

Bildetekst: Det var mye skryt å få av maten og serveringen. Hårek Utstøl var meget fornøyd.

Bildetekst: Arbeiderne på store deler av sykehjemmet er i sving med å hente mat til beboerne som ikke kunne flyttes ned fra avdelingene.