Gå til hovedinnhold Gå til søk

Sponser «eget» håndballtalent med mat – på veien mot håndballtoppen

Tidligere i sommer ble en av Nord-Norges aller beste keepertalent og vår deltidsansatte, Mishana Murugananthan, kontaktet av Norges Toppidrettsgymnas i Kongsvinger (NTG). De ønsket henne som idrettselev ved den velrennomerte skolen. Vi i Kuraas blir med på reisen.

Det var en av trenerne fra Kongsvinger som hadde bitt seg merke i Mishana da han så henne spille under en bylagsturnering i Stavanger. Han ble så interessert i den unge Narvik-keeperen at han kontaktet henne med et tilbud som inkluderte både studieplass, fast plass mellom stengene hos Kongsvinger samt en møblert bopel.

– Etter en del telefonering med skolen og vurderinger sammen med pappa, valgte jeg til slutt å takke ja til tilbudet og plassen ved NTG Kongsvinger, forteller Mishana.

Hun beskriver en litt surrealistisk prosess og en stor mental omstilling hvor hun på kort tid måtte ta store beslutninger, og det til tross for at hun selv ikke hadde søkt.

Bildetekst: Her jubler Mishana nok en gang etter å ha reddet et skudd fra frustrerte motspillere!

– Et av momentene vi vurderte nøye her hjemme var min unge alder. Men etter å ha fått lovnad om både møblert leilighet og et flott skolemiljø med godt samhold valgte jeg å gripe muligheten.

Det var hele tiden viktig for Mishana å få fortsette realfagsløpet hun har startet på her i Narvik, og som forhåpentligvis en dag skal bidra til drømmen hennes om å bli tannlege.

– Siden jeg får fortsette utdanningsløpet jeg allerede har startet på, har jeg på mange måter ingen ting å tape, bare mye å vinne og lære, konkluderer Mishana.

Bildetekst: Mishana har siden hun var 13 år jobbet i som kveldsarbeider og sommervikar i pakke avdelingen hos Kuraas. Hun har vært en fantastisk, pliktoppfyllende jente med stor arbeidskapasitet. Vi kommer til å savne henne. Kuraas er stolt av Mishana som nå er headhuntet fra Narvik til Kongsvinger. (2. plass i NM 2023) Vi ønsker henne lykke til – med henne på ferden sponser vi henne med lokale proteiner!

Til tross for at hun nå forlater Narvik og sin deltidsstilling hos oss på Kuraas, blir vi likevel en del av den nye hverdagen hennes som satsende håndballspiller i Kongsvinger.

– Som arbeidsgiver her i Narvik synes vi det er stats når unge mennesker tar sjanser og velger å følge drømmene sine. Vi har derfor bestemt oss for å bli med Mishana til Kongsvinger og heie på henne gjennom månedlig sponsing av næringsrike og gode produkter fra vår egen produksjon, sier markedssjef Kenneth Kuraas.

– Vi håper bidraget både vil gjøre det litt enklere økonomisk og samtidig bidra til å minske hjemlengselen, legger han til og får et smil fra Mishana.

– Jeg er selvsagt svær takknemlig for støtten fra Kuraas. Den vil komme godt med på mange måter, avslutter håndballtalentet.

 

Alle kollegaene på Kuraas ønsker hun lykke til i «Sør-Norge»!