Vi er klar over at både dyrene vi foredler, fabrikken vår og distribusjonen av våre produkter påvirker både miljøet og fremtiden.
Derfor jobber vi kontinuerlig med prosesser og verktøy som kan begrense vår miljøpåvirkning og bedre vårt totale fotavtrykk.
Våren 2023 hentet vi hjem spekematproduksjonen som vi tidligere fikk utført hos andre produsenter lenger sør i landet. Samtidig etablerte vi flere tusen kvadrat med fryse-, kjøle-, og tørrvarelager i fabrikkens nabobygg, og kunne med det si opp store lagerleie-kontrakter vi tidligere hadde langt utenfor Narvik.
I sum sparer disse tiltakene både oss og miljøet for mye forurensende logistikk.
Vi jobber også med kontinuerlig optimalisering av kartonger og paller slik at det er mest mulig kjøtt og minst mulig emballasje og luft som sendes ut fra fabrikken vår.
I tillegg har vi gjort store investeringer på el-siden noe som har senket strømforbruket i fabrikken vår betydelig, og vi har i lengre tid jobbet konkret og målrettet med å få bort det meste av den svarte karbonplasten som per i dag ikke kan sorteres.
Ikke minst er det innprentet i alle våre ansatte at alle tiltak og verktøy som kan begrense matsvinn er gull.
Hos Kuraas er bærekraft løftet til topps i alle beslutninger som tas og det er i dag en helt naturlig del av alle endrings- og effektiviseringsprosesser.
Også er vi helt på linje med norsk landbruk, som mener at norsk, kortreist er en del av løsningen, ikke problemet.