Gå til hovedinnhold Gå til søk

Narvik Høyre på besøk

Denne uken hadde vi gleden av å vise Narvik Høyres ordførerkandidat, Lars Erik Lillefloth rundt om i fabrikken. En trivelig trønder som viste stor interesse for vår virksomhet, og var lyttende i forhold til hva vi tenker kommunen og politikerne kunne gjøre for å bedre våre vilkår i Narvik.

Sommeren er på hell og valgkampen dras nå for alvor i gang over det ganske land. I den forbindelse hadde Lillefloth invitert seg selv for å lære mer om oss og vår virksomhet.

Sammen snakket vi om viktigheten av en tettere dialog og kobling mellom kommune og næringsliv, og på hvilken måte kommunen med dens politikere og administrasjon kan bli en bedre tilrettelegger, ikke bare for nyetableringer, men også for bedrifter som har vært her en stund.

Hos en fabrikk som bruker over fem millioner kilowattimer strøm i året, ble strømprisene et naturlig samtaleemne. Det samme ble håndteringen av kommunale anbudsrunder og utfordringer knyttet til rekruttering av faglært arbeidskraft.

I denne forbindelsen presenterte Lillefloth et valgløfte fra Høyre sentralt hvor han fortalte at de ønsker å innføre en ungdomsskolereform hvor yrkesfagvalg skal legges inn som et obligatorisk valgfag.

– Vi ønsker at ungdomsskoler, næringsliv og de ulike rådgivnings- og opplæringsinstansene i kommunen skal arbeide tettere sammen for å gi ungdommene bedre innsikt i hva som finnes av muligheter for videre karrierevei etter endt grunnskoleutdanning.

– Vi ønsker oss dette som et obligatorisk valgfag hvor elevene gjennom hele året kan få besøke bedrifter for å få innblikk i hva næringslivet i deres region har behov for, og samtidig matche dette opp mot egne interesser, sier Lillefloth.

Til sammen inneholder Høyres forslag til skolereform hele 80 ulike tiltak for å øke mestring og læringsglede på ungdomsskolen og gjøre elevene bedre faglig forberedt for videregående opplæring.

Det to timer lange besøket var oppklarende for både oss og han, og vi satte pris på at han viste oss denne interessen.

Ikke minst takket vi han for samfunnsengasjementet både han og alle andre politikere viser når de velger å bruke tiden sin på å gjøre hverdagen best mulig for alle oss andre.

Lykke til valgkampen alle sammen!