Gå til hovedinnhold Gå til søk

Relanserer Lyngenlam

- en sjelden matskatt fra nord

Denne uken hadde vi gleden av å følge sauebønder og Rema-kjøpmenn på sauesanking opp i det eventyrlige fjellandskapet rundt Lyngsalpene. Arrangementet markerte startskuddet for en ny satsing på Lyngenlam – en geografisk beskyttet matskatt fra Troms.

– En utrolig flott og spennende dag, hvor vi fikk oppleve hvor fint både lammene og bøndene har det der oppe i Lyngen. Lidenskapen for faget og respekten for lammene de viste, smittet over på alle oss andre, forteller Kenneth Kuraas som var med på turen.

I ukene fremover vil han og resten av Kuraas motta opp mot 3000 Lyngenlam som skal skjæres ned og selges som kortreist ganefryd til heldige Rema-kunder på og rundt Lyngen-halvøya.
Ved siden av å få oppleve beiteområdene og fjellandskapet rundt fikk alle deltakere også en innføring i hvordan veiing og vurdering av kvalitet og kjøttfylde foregår.

– Naturen lammene vandret i var så storslått at man knapt finner ord. Å få rusle rundt å beite på saftig gress og næringsrike planter i slike kulisser, må jo bare gjøre Lyngenlam til Norges lykkeligste, konkluderte Kenneth etter turen;)
—-
REMA 1000
Stiftelsen Norsk Mat