Gå til hovedinnhold Gå til søk

Sommervikarene – bidrar til å holde hjulene i gang

De vasker kasser, pakker pålegg, steker kjøttkaker, krydrer grillmat, lager lunsj og tar imot ordrer. Årets sommervikarer er spredt i alle deler av bedriften, og noen har reist langt for å få jobbe hos oss denne sommeren.

Bildetekst: Jakob er kommet helt fra Oslo for å jobbe sammen med søskenbarn og venner i familiebedriften.

15 år gamle Jakob Kuraas Karlsen er kommet helt fra Oslo for å jobbe i familiebedriften som i dag blant annet ledes av onkel Kenneth Kuraas.

– Jeg er takknemlig for denne muligheten og er glad jeg slipper å stå i kø på de lange ventelistene for sommerjobb i Oslo, sier Jakob og legger en ny lammerull i nett.

Bildetekst: Lucas Ingebrigtsen fra Bodø stortrives både med oppgavene og blant vennene som jobber der. Fin mulighet for meg å kunne kombinere jobbing og samvær med gode venner i ferien, sier bodøværingen.

 

Også Lucas Ingebrigtsen fra Bodø har reist langt for å jobbe å få jobbe hos oss i sommer.

– Jeg har mange gode venner i Narvik og søkte meg hit under arbeidsuka tidligere i år. Det trivelige arbeidsmiljøet og det faktum at flere av vennene mine også jobber her, gjorde at jeg også søkte sommerjobb her, kommenterer Lucas.

Bildetekst: To ettermiddager i uka gjennom hele året jobber Frida og Oscar med kassevask i fabrikken. I sommer har i tillegg bidratt i ulike deler av produksjonen.

Frida og Oscar Ulriksen som stikker hodene frem blant stabler med skitne kasser er godt kjent med oppgaven de utfører i sommer.

– Vi har jobbet ukentlig med kassevask i flere år, og er kjempeglade for muligheten vi har fått her på Kuraas, sier Frida.

På et kontor i administrasjonsfløyen sitter Nicolai Kuraas og håndterer innkomne ordrer og telefoner. Han ringer også opp en del dagligvarebutikker og tar imot bestillinger.

– Dette er en helt ny erfaring for meg som tidligere har jobbet nede i produksjonen, forteller Nicolai.

Også flere av de andre vikarene kjenner bedriften godt gjennom ettermiddagsjobbing gjennom hele året.

Mens noen sparer pengene de tjener til bil og reiser, velger Michella Murugananthan å bruke mesteparten av sommeren på jobbe for å få penger til jusstudiene hun er i gang med i Tromsø.

– For oss utgjør alle disse flotte ungdommene en viktig brikke for å få avviklet ferie for våre ansatte, forteller markedssjef Kenneth Kuraas.

Bildetekst: Nicolai Kuraas har fått ekstra ansvar denne sommeren hvor han håndterer alle innkomne ordrer i tillegg til å ringe opp dagligvarebutikker for å ta imot bestillinger.

Bildetekst: Jusstudenten Michella Murugananthan skal bruke seks av ferieukene sine hos Kuraas. – Pengene vil komme godt med under jusstudiene i Tromsø, sier Michella.

Bildetekst: Chris Joel Larssen har startet på sin første av i alt fire arbeidsuker i sommer, og startet sommerjobbingen med å pakke lammeslagsider.

 

Bildetekst: Wendy Kuraas har jobbet hos oss i rundt fem år og i sommer sørger hun for at alle arbeiderne for lunsj. – I tillegg til å lage mat, vasker jeg også garderober og arbeidsklær. Det er skikkelig givende å jobbe når så mange venner også er her, sier Wendy.

Bildetekst: Adrian Sivanandan er en av våre trofaste ekstrahjelper. I sommer skal han hjelpe oss i fire uker.

Bildetekst: Johannes Pedersen er en skikkelig arbeidskar som jar jobbet hos oss en stund. I sommer skal han bruke tre av ferieukene på Kuraas, og han forteller at det meste av pengene han tjener spares;)

Bildetekst: Isak Høybakmo er an av skoleelevene som jobber i fabrikken gjennom hele året. Han setter stor pris på å få jobbe i produksjonen sammen med gode venner både nå i sommer og ellers i året.

Bildetekst: Oliver Kuraas er i gang med sin første arbeidsuke etter noen herlige ferieuker i syden sammen med gode venner. Til tross for at Oliver er godt i gang med snekkerutdannelsen er han fortsatt ukentlig og jobber i familiebedriften.

Bildetekst: Luis Kuraas er godt i gang med dagens lammerullproduksjon som han utfører sammen med jevnaldrende søskenbarn og gode venner.