Gå til hovedinnhold Gå til søk

Tid for generasjonsskifte

Etter en del tøffe år, har vi i 3. og 4. generasjon Kuraas sammen klart å snu familiebedriften vår i riktig retning.

Foto: Michael Ulriksen

Fjoråret ble vårt beste gjennom alle tider, og inneværende år følger den gode trenden. Da er det rett tid for generasjonsskifte.

– Selv om det er med skrekkblandet fryd, er det mye enklere for oss å ta over eierskapet av Kuraas i dag enn det vill vært for noen år siden. Det samme tenker de som nå overlater ansvaret for familiebedriften i våre hender, sier markedssjef og ny styreleder Kenneth Kuraas.

Tirsdag den 22.02.2022 gjennomførte vi et generasjonsskifte i bedriften hvor Ole, Kenneth og Ivan Kuraas overtok ledelsen og eierskapet av selskapet etter at Kjell, Reidar og Anita Kuraas trådte til side.

Farten våre to generasjonene har skapt sammen de siste årene, skal vi nå bruke til å nå nye høyder og markeder.

I dag leverer vi til butikkjeder, hoteller og restauranter fra Trøndelag i sør til Øst-Finnmark i nord, i tillegg til enkelte kunder på Østlandet.

– Målet for selskapet er fortsatt å være en lokal produsent av mat som skaper arbeidsplasser i Narvik, samtidig som vi skal nå ut til flere med våre smaker og våre produkter, sier produksjonssjef Ivan Kuraas.

Han trekker frem det totale teamet som deres viktigste.

– Både ledelsens sammensetning og ikke minst de mange dyktige og oppofrende ansatte som hele tiden utfordrer oss, kommer med innspill og ser muligheter, bidrar til at vi hele tiden evner å gjøre ting på den smarteste måten, legger Ivan til.

Om fire år skal vi feire vårt eget 100 årsjubileum. Det betyr at vi har evnet å omstille oss gjennom verdenskrig, jappetid og andre store samfunnsmessige omveltninger.

Også i forsetning skal omstilling og innovasjon være viktige verktøy for at vi hele tiden skal være relevant å nå ut til nye kunder og nye markeder.

– 5. generasjon Kuraas er allerede i daglig drift, og har startet på reisen som forhåpentligvis vil ende med at de om noen tiår styrer familiebedriften etter oss. Da er vårt største ønske at vi, i likhet med våre forgjengere, kan overlevere et veldrevet og fremtidsrettet selskap, avslutter ny daglig leder Ole Kuraas.

—-

Årstall for generasjonsskifter

1926: Ole Kuraas

1967: Oline, Kåre, Gunvor, Ole-Martin og Siksten

1984: Kjell, Hans og Reidar.

2022: Ole, Kenneth og Ivan