Gå til hovedinnhold Gå til søk

Velfortjent julelunsj

- etter tidenes mest intensive høst

Nylig hadde vi gleden av å arrangere julelunsj for alle vår dyktige og arbeidsomme ansatte. Både avgåtte ledere og ivrige deltidsansatte var invitert sammen med alle oss faste ansatte for å spise god mat og oppsummere året som har gått.

 

Bildetekst: En fornøyd daglig leder, Ole Kuraas, forsyner seg av selvlaget spekemat og ribbe.

Vår daglige leder, Ole Kuraas, innledet julelunsjen med å rette en stor og hjertelig takk til alle de ansatte som sammen har skjøvet på lista, og gjennomført en høst med det største produksjonsvolumet noensinne.

En av hovedårsakene til volumveksten handler om at vi nå har startet opp et eget spekeanlegg hvor det har vært aktivitet fra morgen til kveld i hele høst. 120 tonn råstoff, i hovedsak pinnekjøttsider og fenalår, er kjørt gjennom anlegget.

– Det vil si at rundt 50.000 enheter er nøye foredlet av våre ansatte som har gnidd dem inn i salt, hengt de til tørk og tatt de ned igjen, beskrev Ole under julelunsjen.

Han avsluttet med å fortelle de ansatte at de har en trygg arbeidsplass i en bedrift som tross mange usikre faktorer i en dyrtid, har kontroll på driften.

(artikkelen fortsetter under bildene)

Bildetekst: 5. generasjon ved Joel Kuraas og Jonathan Kuraas har bidratt sterkt i året som har gått. Joel har gått opp til svenneprøve, mens Jonathan er tilbake fra verneplikten.

Bildetekst: De fleste var pyntet i finstasen til julelunsjen. Her forsyner Marthe Korneliussen og Camilla Stokvold seg av herlighetene.

Markedssjef Kenneth Kuraas benyttet også julelunsjen til å informere litt om salget gjennom året som har gått.

– Til tross for trangere tider for mange, har vi klart å opprettholde salget i 2023. Han hadde også med seg en julehilsen til alle sammen fra bedriftens markedsmann i Midt-Norge, Håkon Garstad, som vi gjerne skulle hatt sammen med oss.

Bildetekst: Ca 80 ansatte var tilstede under julelunsjen. Her holder markedssjef, Kenneth Kuraas, sitt innlegg.

I år som i fjor benyttet vi sammenkomsten til å dele ut heder til de av våre ansatte som hadde jubileum i 2023. Vi hadde også gleden av å dele ut julegaver til alle våre ansatte.

Bildetekst: Økonomi- og personalsjef, Rune Stokvold, hedrer her Jarek med hans 10 års jubileum som ansatt hos Kuraas. Måtte det blir mange år til.

Bildetekst: Tiden går fort når man trives og har det godt på jobben. For Øyvind Ellingsen har de første 20 årene gått i en svei. Her hedres han med diplom, blomster, hederspokal og gavekort.

Vi benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig god og fredfull jul, så ser vi frem til et smakfullt 2024;)

Bildetekst: Det er ikke mye julefisk å se når kjøttfolkene våre kommer serverer seg av julelunsjen. Ikke har vi hørt at noen savnet det heller.

Bildetekst: Også «spekeprofessoren», Arne Elstad, deltok på julelunsjen. Han har vært en viktig støttespiller nå i høst når vi kjørte i gang første året med nytt spekeanlegg.

Bildetekst: Julemarsipan kake fra vår leverandør Norstamp har blitt en tradisjon. Nydelig med noe søtt attåt.

Bildetekst: Spekearbeider, Nils og ekstrahjelpene Luis Kuraas og Benjamin Kuraas (5. generasjon) venter sulten på å få forsyne seg av julelunsjen.

Bildetekst: I år som i fjor er det vår eminente salgssjef for storkjøkken, Ståle Pedersen, som tilbereder julelunsjen til oss på en utmerket måte.

Bildetekst: Pensjonistene er også invitert til julelunsjen. Her er det Anne Kuraas, Solbjørg Kuraas og Kjell Kuraas som forsyner seg. For øvrig er ikke Kjell helt gått av, da han både har ansvaret for brøytingen rundt fabrikkene, men også fast julegave-eske-selger.

Bildetekst: Senior Reidar Kuraas er tydelig fornøyd med utvalget på julelunsjen. I bakgrunn ser vi demovert Terje Dahl, vaktmester Bjørnar Fredriksen og truckfører Vidar Ulriksen.

Bildetekst: Vaktmester igjennom mange år, Bjørnar Fredriksen, har alltid en kommentar på lur, mens truckfører Vidar Ulriksen gjør seg klar til ribbe og pinnekjøtt.

Bildetekst: Også konene er invitert til julelunsjen. Her er Marianne og Kenneth Kuraas.

Bildetekst: Økonomi- og personalkonsulent Mathias Stokvold, salgskonsulent/pølsemaker Jonathan Kuraas og pølsemaker Joel Kuraas nøyde seg ikke med å gå bare en gang. Er dette tredje runde, eller? Kanskje er disse neste generasjon ledelse av bedriften?

Bildetekst: Monica og Ivan er tilfreds med endelig få satt seg end etter en meget travel høst. Produksjonssjef for 10.000 m2 er like strevsomt som det høres ut som.

Bildetekst: Mads Andreassen er tydelig fornøyd. Gen X gir tommelen opp.

Bildetekst: Ekstrahjelp Frida Ulriksen har alltid et smil på lur til fotografen.

Bildetekst: IT-sjefen, Viktor Basso, er var veldig flott i skjorte og dress. Nå er det ett år til neste gang den hentes frem igjen….